Prestandatestning

Oavsett vilken bransch du verkar inom har webbapplikationerna (intranät och Internet) blivit strategiska faktorer som förtjänar din odelade uppmärksamhet. Det är viktigt att ta reda på var deras gränser går genom belastnings-/stresstestning.

 

Prestandatesta dina verksamhetskritiska applikationer till max

Prestandatestning är en del av företagets förhållningssätt till kvalitet som bidrar till att validera applikationer. Belastningstestningen utförs innan en ny applikation tas i bruk för att kontrollera att den följer specifikationen eller, om det är en ny version som ska lanseras, för att bekräfta:

  • fördelarna med den nya versionen
  • att det inte skett någon regression
  • att prestanda och tillgänglighet ligger på samma nivå eller är bättre än för den tidigare versionen
  • förbättringsområden

 

Genom belastningstestning kan du fastställa

  • Prestandatestningplattformens maxkapacitet (mätt i antalet unika besökare per timme)
  • brytpunkten då svarstiden försämras
  • brytpunkten då plattformens tillgänglighet försämras
  • svaga punkter i arkitekturen och/eller applikationen (långsamma SQL-requests, flaskhalsar i koden osv.)
  • plattformens brytpunkt och komponenten som orsakar avbrottet (serverkapacitet, applikation, konfiguration osv.)

 

Stresstesta applikationerna för att få fart på verksamheten

ip-label tillhandahåller belastningstestning som en nyckelfärdig tjänst. En erfaren konsult hjälper dig under projektet och är din kontaktperson. Vi använder oss av en strikt, väl beprövad metod. Som ett komplement till användarperspektivet använder vi oss av en introspektiv lösning för att få en helhetsbild av transaktionerna, från klientwebbläsaren ända ned till databasen. Det här djupgående perspektivet ger en komplett diagnos med råd om hur du optimerar koden och förbättrar konfigurationen av Java-, .NET- och PHP-applikationer.

 

Våra styrkor

Med över tio års erfarenhet av belastningstestning ger ip-label sina kunder tillförlitliga råd så att de kan få ut mesta möjliga av testningen. Vår dedikerade arkitektur kräver ingen investering för kundens del. Belastningstestningen kan utföras via Internet för att ge dig en bild av användarens upplevelse och ger dig möjlighet att testa hela arkitekturen, från början till slut. Genom att kombinera vårt APM-verktyg med belastningstestning kan vi identifiera var applikationens brister finns, ända ned på kodnivå.