Integrering med Nagios

Våra APM-lösningar är öppna och kan enkelt integreras med produkter från andra tillverkare. Ett exempel är integreringen av Newtest och Nagios, som ger en fullständig överblick över prestanda.

 

Integrering av Newtest och Nagios

Newtest är en produkt vars syfte är att mäta, övervaka och förbättra kvaliteten på de applikationstjänster och den servicenivå som användaren får på sin arbetsstation.
För kontrollrum kan vi dessutom erbjuda ett tillval: Newtest Operation Portal (NOP). Med den genereras en sammanfattning av hur tjänsterna fungerar. Lösningen består av tre komponenter:

  • en konfigurerbar standardöversikt (”bildvägg”)
  • tillgång till ett bibliotek via webbtjänster
  • plugin-program för att integrera Newtest-data i Nagios

Nu kan Newtest och Nagios kommunicera med varandra och därmed blir övervakningen ännu mer omfattande. På det här sättet kan du få tillgång till resultatet av mätningarna (svarstider, numeriska värden eller teckensträngar), statusinformation för de transaktioner som övervakas med scenarier (tillgängliga, inte tillgängliga, varning, larm osv.), listan över aktuella larm och mycket mer. Med Newtest och Nagios kan en enda övervakningskonsol snabbt implementeras, vilket gör att du slipper utveckla nya plugin-program eller ytterligare verktyg som det inte finns någon support för. Därmed sänker du kostnaderna och kortar ned tiden för integrationen, du får hjälp med skriptkonfigurationen via en guide och du har möjlighet att skapa egna rapporter.

När lösningen används med modulen Newtest Operation Portal körs Nagios i realtid. På så vis går det att göra en klassisk övervakning av IT-infrastrukturen på Nagios-konsolen samtidigt som applikationer övervakas via Newtest.

Vill du veta mer om integreringen av Newtest och Nagios? KONTAKTA OSS